keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kotitekoinen guacamole

Yksi helpoimpia ja nopeimpia arkiruokiamme ovat fajitakset – tai tortillat, kuten me niitä kutsumme. Tiedetään, tortilla on se lätty, mutta jostakin syystä tuo nimitys vaan on tarttunut meillä arkipäiväiseen käyttöön viittaamaan siihen koko hässäkkään täytteineen päivineen.

Olin aina välillä maistellut tortillatäytteenä myös guacamolea, mutta en koskaan erityisemmin innostunut siitä. Minusta se oli lähinnä oudon näköistä mutta melkoisen hajutonta ja mautonta tahnaa.


Jokin aika sitten tajusin onneksi vihdoin kokeilla kotitekoista guacamolea, ja sehän on tietysti aivan eri luokkaa niin maultaan kuin koostumukseltaankin.



Kesällä tätä täytyy kyllä testata myös erilaisten grilliruokien kylkiäisenä. Voisin kuvitella, että se käy varsin hyvin ainakin grillatun kanan ja vihannesten kaveriksi.

Guacamole

  • 2–3 avokadoa
  • 1 pieni tomaatti
  • 1 pieni sipuli
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko avokadot ja muusaa ne haarukalla. Silppua sipuli ja tomaatti hienoksi ja sekoita ne avokadon joukkoon. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita.


Mausta guacamole suolalla ja pippurilla makusi mukaan.



Halutessaan guacamolea voi terästää vaikkapa valkosipulilla tai chilipaprikalla, mutta tällä kertaa mieleni teki aivan tätä perusversiota ilman sen kummempia kotkotuksia.

Maistuu paremmalta kuin miltä näyttää!

2 kommenttia:

  1. Kaupan guacamole on kyllä yksi kamalimmista jutuista mitä keksin! Eihän sillä oo mitään tekemistä oikean version kanssa. Itse tehty guacamole on ihanaa, voisin syödä sitä loputtomiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla periaatteella ajattelin siirtyä myös omatekoiseen salsakastikkeeseen, vaikka siitä kaupan punaisesta kastikkeesta tykkäänkin. Mutta miten paljon parempaa tuoreista tomaateista itse tehty kastike sitten onkaan! :)

      Poista